Simpstjärtssoppa
Ingredienser
4 portioner
500 g
flådda simpstjärtar
8
potatisar
2
morötter
1–2
gula lökar
25 g
smör
Vatten
Havssalt
1
lagerblad
5
kryddpepparkorn
Dill
1 dl
grädde
Så gör du
- Rensa och flå simporna.
- Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Hacka löken. Fräs löken i kastrullen i smör, tillsätt potatistärningarna och så mycket vatten att de täcks ordentligt.
- Tillsätt salt och övriga kryddor. Låt blandningen sjuda och lägg de flådda simpstjärtarna ovanpå för att baddas.
- Lyft bort simporna då de är färdiga (cirka 6–10 minuter) och låt potatisen koka tills den är klar. Lossa köttet från ryggraden på simporna och tillsätt köttet när potatisen är klar. Tillsätt grädden.
- Avsmaka. Tillsätt slutligen den hackade gräslöken eller salladslök.