Skaldjursgryta
Ingredienser
4–6 portioner
250 g
skalade räkor
250 g
musslor
200 g
champinjoner
2
lökar
1
röd paprika
1
grön paprika
½ dl
olja
1 burk
krossade tomater
2 dl
grädde
2 msk
vetemjöl
1 ½ tsk
paprikapulver
1 ½ tsk
curry
1 msk
citronsaft
Finklippt persilja
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Skala och klyfta löken, strimla champinjonerna och paprikan. Fräs, lök, paprika och champinjoner i olja. Krydda med paprikapulver och curry som får fräsa en stund.
- Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädden och tomatkrosset. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen puttra 10 minuter.
- Tillsätt citronsaft, räkor och musslor. Upphetta blandningen, men den får inte koka. Servera kokt ris och bröd till.