Skinksmörgås med Waldorfsallad på julens rester
Ingredienser
4
syrliga äpplen
5
bladselleristjälkar
1 dl
valnötter
2 dl
créme fraiche
1 dl
majonnäs
½
citron, saften
Salt, svartpeppar
Några salladsblad
Rejäla skink- eller kalkonskivor
Bröd
Så gör du
- Skala och skär äpplen i små bitar. Pressa lite citronsaft över bitarna. Skär sellerin i lika stora bitar.
- Skala och skär äpplen i små bitar. Pressa lite citronsaft över bitarna. Skär sellerin i lika stora bitar.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och citron i en salladskål. Blanda i äpple och sellerin. Krydda med salt och peppar.
- Grovhacka valnötterna och häll över salladen.
- Fyll en rejäl semla eller två brödskivor med waldorfsallad, några salladsblad och rejäla skinkskivor.