Små silltårtor
Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g
smör
200 g
kavring
Fyllning
4
gelatinblad
200 g
matjessill
1
röd lök
2 msk
hackad dill
3 dl
crème fraiche
2 dl
turkisk yoghurt
3 msk
spad från matjessillen
Svartpeppar
Garnering
1 dl
hackad gräslök
Hackad dill
Så gör du
- Smält smör i en kastrull. Mixa eller finhacka kavringen och mosa eller mixa ihop till en smulig blandning.
- Ta en muffinsplåt för tolv små kakor. Lägg plastfolie i botten på varje form, fördela och tryck ut brödblandningen jämnt i formarna.
Fyllning
- Blötlägg gelatinbladen i litet vatten i en skål i fem minuter.
- Finhacka under tiden sill (spara litet av lagen) och lägg i en skål. Finhacka lök och blanda ner. Rör ihop sill, lök, crème fraiche, turkisk yoghurt, dill och smaksätt med sillspad och peppar.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och värm försiktigt i en kastrull under omrörning tills de smälter. Ta kastrullen från värmen och rör ner bladen i matjessmeten. Häll matjesfyllningen i formarna.
- Ställ tårtorna att stelna i kylen i minst 2 timmar eller helst över natten. Vid servering garnerar du tårtan med hackad gräslök och dill, eller enligt önskemål.
![Små silltårtor](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/paskbuffe5.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/paskbuffe5.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/paskbuffe5.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/paskbuffe5.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/paskbuffe5.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/paskbuffe5.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/paskbuffe5.jpg 1152w)