Smartfiskbullar med potatis-ärtstomp
Ingredienser
4 portioner
Fiskbullar:
400 g
filé av mört, id, braxen eller sutare
1 dl
persilja, hackad
Skalet från ½ citron
salt
peppar
1 dl
mjöl
1
ägg
2 dl
panko
olja till fritering
Potatis-ärtstomp:
800 g
potatis
200 g
ärter
100 g
smör
salt
svartpeppar
Så gör du:
- Hacka fiskfiléerna fint med en kniv och sätt i en skål. Tillsätt hackad persilja, citronskal, salt och peppar och rör om.
- Gör 12 bullar av fiskmassan. Dubbelpanera i mjöl, ägg och panko.
- Värm upp frityroljan till 180 grader. Fritera fiskbullarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Potatis-ärtstomp: Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 25 minuter. Tillsätt ärterna när potatisen är fem före klar. Häll av vattnet. Tillsätt smöret i tärningar och krossa potatisen med en potatisstöt. Smaka av salt och peppar.
- Servera de nyfriterade fiskbullarna med potatis-ärtstompet och en god kall sås, t.ex. aioli.