Smartfiskburgare
Max 60 min
Ingredienser
4 portioner
4 st
hamburgarbröd
4 st
sallatsblad
1/2
gurka (i skivor)
Ärtskott
Aioli
Picklad rödlök
Aioli
1
ägg
1 tsk
vinäger
1 tsk
senap
1/2 tsk
salt
1 klyfta
vitlök (hackad)
2 1/2 dl
rybsolja
Fiskbiffar:
1 1/2 dl
grädde
1/2 dl
skorpmjöl
400 g
filé av mört, id, braxen eller gädda
Ca 1/2 kruka
gräslök
Ca 1 dl
lagrad riven ost
1
ägg
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Olja till stekning
Aioli
- Knäck ägget i en mixerskål med höga kanter. Tillsätt vinäger, senap, salt, vitlök och rybsolja.
- Ta en stavmixer och lägg den på botten av skålen. Mixa medan du långsamt drar upp staven tills du fått en krämig majonnäs.
Fiskbiffar:
- Blanda grädde med skorpmjöl och låt svälla
- Skär fiskfilén i bitar och mixa till en jämn massa i en matberedare eller i en mixerskål med kniv
- Riv osten och finhacka gräslök.
- Blanda fiskmassan med övriga ingredienser till en jämn smet.
- Forma fiskmassan till 4 biffar och stek i fett på medelvärme i ca 2 minuter per sida.
- Servera fiskbiffarna med tillbehören i en burgare!
