Smartfiskdumplings
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
Dumplings:
400 gram
fiskfilé av sutare, mört, id eller lake
3 klyftor
vitlök
1 msk
riven ingefära
skalet av en lime
2 tsk
fisksås
en halv
kruka koriander
En förpackning fryst wontondeg som tinat
Sås:
½ dl
soja
saften från ½ lime
1 tsk
hackad chili
Så gör du:
- Hacka fiskfiléerna fint med en kniv och sätt i en skål (även fiskben går obemärkt förbi när filén finhackas). Tillsätt riven vitlök, ingefära, limeskal och fisksås. Hacka koriander och blanda ner i fisksmeten.
- Sätt cirka 1 tsk fiskfyllning på ett degark och vik ihop till dumplings.
- Värm upp olja i en stor stekpanna och stek 6–7 dumplings åt gången på hög värme tills de fått en gyllene färg. Häll 1/2 dl kokande vatten i pannan och sätt över ett lock på stekpannan. Detta ångkokar dumplingsen. Vänta tills vattnet är borta, cirka 1–2 minuter. Upprepa processen tills alla dumplings är färdiga.
- Blanda ingredienserna till såsen och servera till dumplingsen.