Smördegstartletter med getost, körsbärssylt & pistaschnötter
Ingredienser
Cirka 10–12 st
1 paket
färdig smördeg i skivor (helst gjorda på riktigt smör)
300 g
getost
Cirka 200 g
körsbärssylt
Salt, peppar
1
lätt uppvispat ägg för pensling
Pistaschnötter för dekoration
Så gör du
- Sätt ugnen på 200 graders varmluftsugn. Skär smördegsplattorna i lika stora fyrkanter, cirka 10 cm x 10 cm.
- Skär med en kniv en fåra runt fyrkanten, cirka 1 cm längs med kanten och nagga mittendelen med en gaffel.
- Pensla smördegen med ett lätt uppvispat ägg.
- Skiva getosten och lägg på varje fyrkant. Klicka på lite körsbärssylt och smaksätt med salt och peppar.
- Grädda i cirka 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg. Tillsätta lite mera körsbärssylt ovanpå efter att de är gräddade. Dekorera med hackade pistaschnötter.
![Smördegstartletter med getost, körsbärssylt & pistaschnötter](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/1D2A4622_190412_191903.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A4622_190412_191903.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A4622_190412_191903.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A4622_190412_191903.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/1D2A4622_190412_191903.jpg 1152w)