Smörgåstårta
Ingredienser
1
formbröd i skivor
Saften av 0,5 citron + 0,5 dl vatten
150 g
kvarg
100 g
majonnäs
175 g
kallrökt lax
200 g
skalade räkor
Sallatsblad
Till garnering
100 g
kvarg
100 g
majonnäs
2
kokta ägg
Örter eller vilda grönsaker
Så gör du
- Skär bort kanterna på brödet. Placera ut de jämnstora skivorna på smörpapper till en kvadrat.
- Blanda samman kvarg och majonnäs.
- Pensla citronvatten över brödskivorna. Bred ut kvarg- majonnäs jämnt över brödet. Placera sallatsblad ovanpå.
- Låt de frusna räkorna tina och rinna av. Skär laxen fint. Fördela fyllningen på brödet.
- Rulla ihop till en ”rulltårta”. Låt stå i kylskåpet, gärna över natten.
- Förbered dekorationen. Bred ut kvarg-majonnäsblandningen. Dekorera med ägg och valfria örter.