Smörgåstårta med ägg, räkor & kaviar
Ingredienser
15–16 skivor
4 skivor
vitt formbröd skuret på längden, cirka 30 cm långa skivor
2 dl
mjölk
Fyllning
60 g
röd storkornskaviar
4
hårdkokta hackade ägg
2 knippen
finklippt gräslök
100 g
majonnäs
1 ½ dl
hårt vispad grädde
Garnering
150 g
majonnäs
½ dl
hårt vispad grädde
½ tsk
curry
2
hårdkokta ägg
75 g
räkor
Röd storkornskaviar
Citronskivor
Dillkvistar
1 dl
finklippt gräslök
Så gör du
- Skär bort de hårda kanterna på brödet. Pensla brödskivorna med mjölk på båda sidorna.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen, men spara lite kaviar till garneringen.
- Fördela fyllningen jämt mellan brödskivorna.
- Blanda till garneringen majonnäsen och den hårt vispade grädden och bred den utanpå kakan.
- Garnera med ägg, räkor, kaviar, citronskivor och dillkvistar. Garnera med finklippt gräslök på kanterna. Gör tårtan ett par timmar i förväg innan den ska serveras.