Smörgåstårta med tomat, oliver, rucola
Ingredienser
10 portioner
150 g
blåmögelost eller gorgonzola
10
marinerade, soltorkade tomater
1 dl
urkärnade svarta oliver
250 g
kvark
2 dl
crème fraiche
1
pressad vitlöksklyfta
1 dl
grovhackad basilika
1 dl
grovhackad rucola
9 långa skivor
vitt bröd
Garnering
1 dl
kvark
Rucola
Körsbärstomater
Svarta oliver
Parmaskinka
Så gör du
- Mixa osten. Hacka soltorkade tomater och oliver. Blanda kvark, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucola.
- Skär bort kanterna från tre skivor bröd och lägg dem på ett skärbräde.
- Lägg bottnen till en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt bottnen. Skär de andra bröden på samma sätt.
- Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på ⅓ av fyllningen.
- Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
- Ta bort formen och bred kvark på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucola, körsbärstomater, oliver och parmaskinka