Smörrebröd med rödbeta och svamp
Ingredienser
12 st
12
brödskivor
Smör
Alfaalfagroddar
Ugnsrostad rödbeta
2–3
rödbetor
Olja
Salt, peppar
Stekt svamp
200 g
färsk svamp
2
gula lökar
Timjan, salt, peppar
Smör eller olja
Pepparrotscréme
50 g
naturell färskost
100 g
creme fraiche (minst 28 % fett)
1 msk
riven pepparrot
Salt
Så gör du
- Skala rödbetan och skiva den tunt. Blanda skivorna med lite olja, salt och peppar. Fördela skivorna på en plat med bakplåtspapper. Rosta i 225 grader i cirka 15 minuter.
- Putsa och skär svampen i bitar. Finhacka löken. Stek svampen i en stekpanna tills vätskan avdunstar från svampen. Tillsätt en klick smör eller olja samt löken. Stek några minuter och krydda svampen med salt, peppar och timjan. Smaka av.
- Riv pepparroten fint. Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt pepparrot och smaka av med lite salt.
- Bred smör på brödskivorna. Rada på rödbetsskivor och skeda på crémen. Fördela svampen på bröden och garnera med groddar.