Smörrebröd med böckling
Ingredienser
12 st
12
brödskivor (exempelvis kavring, surdegsbröd, rågbröd)
Smör
2–3
kalla, kokta potatisar
150 g
böckling eller annan rökt fisk
1
äpple
Finhackad rödlök
Krasse/gräslök
Senapscréme
50 g
naturell färskost
100 g
creme fraiche (minst 28 % fett)
1 msk
grov senap (exempelvis grov dijonsenap)
Salt
Så gör du
- Skala och skiva potatis. Bena ur fisken. Finhacka rödlök.
- Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt senap och smaka av med lite salt.
- Bred smör på brödskivorna. Rada på potatisskivor och skeda på oströran. Skär äpplet i skivor. Fördela äpple och böckling på bröden. Avsluta med rödlök och krasse.