Smörrebröd med vilda grönsaker
Ingredienser
3 skivor
god limpa
smör
Äggröra:
2
ägg
1 msk
grädde
1 nypa
salt
gräslök
duntrav
Abborre och maskrosknoppar:
2
abborrfiléer
mjöl att vända fiskfiléerna i
salt & peppar
remouladsås
maskrosknoppar
Ärtröra:
1 påse
gröna ärter (djupfryst)
1
lime eller citron, saften
en näve
valnötter
färska vilda grönsaker enligt smak, exempelvis maskrosblad
salt & peppar
Äggröra:
- Knäck äggen i en skål. Vispa ihop äggen och grädden med en gaffel. Smält en klick smör i en stekpanna eller kastrull. Häll i äggsmeten då smöret smält och börjar bubbla men inte tar färg. Blanda äggröran med en träsked så att den stelnar men förblir krämig. Lyft äggröran på en skiva god limpa och klipp över av gräslök och andra vilda örter. Här har vi använt duntrav som är god, nyttig och vacker.
Abborre och maskrosknoppar:
- Panera abborrfiléerna och stek dem i smör. Bred smör över limpan och täck med sallatsblad och vilda grönsaker. Bygg på smörgåsen med abborfiléerna och toppa med remouladsås och maskrosknoppar. Du kan använda marinerade eller frästa maskrosknoppar som du stekt tillsammans med fisken.
Ärtröra:
- Tina upp ärterna. Häll i en mixerskål. Pressa ner citrussaften. Skölj maskrosbladen genom att låta dem stå en stund i kallt vatten, det här gäller för alla vilda växter du ämnar äta. Tillsätt bladen i mixerskålen. Tillsätt nötterna. Mixa allt till en röra. Smaksätt.
- Bred ut ett rejält lager ärtröra på limpan. Fixa till smörgåsen med dina egna favoriter bland de vilda grönsakerna. Maskrosblommans kronblad är både vackra och goda att dekorera med.