Smuldegspaj med rabarber, bär eller äpple
Ingredienser
6–8 bitar
1 ½ dl
havreflingor
1 ½ dl
vete- eller speltmjöl
3 msk
socker
125 g
kallt smör
Fyllning 1
½–1 l
bär eller 500 g rabarber i bitar
½–1 dl
strösocker (mera för rabarber)
1 msk
potatismjöl
Fyllning 2
5
äpplen
2 msk
brunt socker
½ msk
kanel
Nötter (kan uteslutas)
Så gör du
- Mät upp mjöl, flingor och socker i en skål eller matberedare, tillsätt smöret i bitar och finfördela det till smulor.
- Häll fyllningen i en smord pajform och fördela smuldegen ovanpå.
Fyllning 1
- Blanda bären eller rabarbern med socker och potatismjöl och häll i en smord form.
- Fördela den smuliga degen ovanpå och grädda i 225 graders ugn i cirka 25 minuter.
Fyllning 2
- Tvätta och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda med socker, kanel och eventuellt nötter.
- Häll fyllningen i en smord pajform och häll den smuliga degen över äpplena. Grädda i 225 graders ugn i cirka 30 minuter.