Snabb curry med kikärter och gluten- & äggfria boveteplättar
Ingredienser
1
gul lök
1 msk
olja
1
zucchini
1
fänkål
1 ½ msk
currypulver
Chilipulver enligt egen smak
1 burk
tomatkross
1 burk
kikärter
2
finhackade vitlöksklyftor
½ burk
grädde
Salt, peppar
Gluten- och äggfria boveteplättar
2 dl
bovetemjöl
3 msk
majsstärkelse
1 tsk
bakpulver
1 ½ dl
olivolja
4 dl
vatten
Olja för stekning
Så gör du
- Dela och skiva löken. Tärna zucchinin och skiva fänkålen.
- Häll olja i en gryta eller en djup stekpanna och fräs skivad lök och vitlök, tillsätt currypulvret.
- Lägg i zucchinin och fänkålen och rör om. Häll i tomatkross, kikärter och grädde. Sätt lock på och låt sjuda i cirka 15 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med exempelvis ris, potatis, quinoa eller glutenfria boveteplättar.
Gluten- och äggfria boveteplättar
- Blanda ihop alla ingredienser. Det är viktigt att degen är tillräckligt lös. Tillsätt mera vatten om degen känns för tjock och trögflytande.
- Stek plättarna i olja i en stekpanna på båda sidorna. Servera med kikärtsgrytan.