Snabb fisksås med tomat
Ingredienser
3-4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
rypsolja
150 g
konserverad mörtfisk, gärna rökt
3 dl
tomatkross
2 msk
créme fraiche eller grädde
1/4 tsk
salt
nymald svartpeppar
Serveringsförslag
kokt pasta
riven ost
machesallad
- Skala lök och vitlök. Finhacka löken.
- Fräs löken i olja en stekpanna. Tillsätt fisken och finfördela den i pannan. Häll ner tomatkross och créme fraiche och låt såsen få ett uppkok. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera exempelvis med pasta, riven ost och machesallad eller spenat.
![Snabb fisksås med tomat](/uploads/_1200x793_crop_center-center_82_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 1200w, /uploads/_2400x1586_crop_center-center_61_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 2400w, /uploads/_992x655_crop_center-center_82_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 992w, /uploads/_1984x1311_crop_center-center_61_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 1984w, /uploads/_768x507_crop_center-center_60_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 768w, /uploads/_1536x1015_crop_center-center_45_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 1536w, /uploads/_576x380_crop_center-center_60_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 576w, /uploads/_1152x761_crop_center-center_45_line/17_2022-02-01-083956_sroe.jpeg 1152w)