Snabb savoykål med senapssås
Ingredienser
4 portioner
1
savoykålhuvud
Senapssås
2 msk
margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 dl
créme fraiche
1 msk
osötad senap
2 msk
kapris
Så gör du
- Skär kålen i klyftor och skär bort största delen av stammen. Koka kålen i lättsaltat vatten 5–10 minuter.
- Fräs margarin och vetemjöl. Tillsätt vatten, buljong och créme fraiche. Låt koka 5 minuter. Blanda i senap och kapris. Servera kålen med senapssåsen.
![Snabb savoykål med senapssås](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/mat10.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/mat10.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/mat10.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/mat10.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/mat10.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/mat10.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/mat10.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/mat10.jpg 1152w)