Snabb strömmingspasta
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
1 msk
rypsolja
1
gul lök
2 dl
dill
12
körsbärstomat
1 msk
kapris
ca 12
strömmingsfiléer
3/4 tsk
salt
1 dl
créme fraiche
2 msk
saft av citron
svartpeppar
4 port
pasta, t.ex. tagliatelle
riven ost till servering
- Finhacka lök och dill. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och skär dem i bitar. Skär tomaterna i fyra delar.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök och kapris i olja, tills löken blir mjuk. Tillsätt strömming och salt, fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt citronsaft, créme fraiche och svartpeppar. Vänd ner tomater och dill, smaka av.
- Häll av pastans kokvatten och blanda med såsen. Servera med riven ost.