Snabblagad kycklingwok
Ingredienser
Morötter, rättika, paprika, zucchini
250 g
strimlade kycklingbitar
2
vitlöksklyftor
1 bit
finhackad ingefära
2 msk
olja
2 msk
sojasås
2 msk
honung
2 krm
chilikrydda eller 1 tsk sambal oelek (het chilipasta)
½ paket
risnudlar
Så gör du
- Börja med att steka kycklingbitarna. Lägg dem åt sidan i en skål.
- Skala och strimla grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare.
- Värm oljan, vitlöken och ingefäran en stund i en stor stekpanna eller i en wokpanna.
- Häll i grönsakerna. Woka grönsakerna en stund. Tillsätt kycklingbitarna. Häll över sojan, honungen och chilin.
- Koka upp en kastrull med vatten eller i vattenkokaren. Lägg i nudlarna när vattnet kokar och ta då bort kastrullen från värmen. Låt stå cirka 3 minuter. Klipp nudlarna med sax, direkt i kastrullen.
- Slå vattnet av nudlarna och blanda ner dem i woken. Servera genast.