Snabb limpa
Ingredienser
4 dl
surmjölk
1 dl
sirap
2 tsk
matsoda
1 tsk
salt
4 dl
vetemjöl
½ dl
havrekli
2 dl
rågmjöl
1 dl
solrosfrön
½ dl
solrosfrön
Så gör du
- landa alla torra ingredienser.
- Rör ner surmjölk och sirap. Konsistensen ska vara som en gröt.
- Häll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50–60 minuter.
- Låt brödet dra ett par timmar innan du skär upp det. Brödet håller sig saftigt i ett par dagar.
![Snabb limpa](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A3934web_190412_191738.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A3934web_190412_191738.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A3934web_190412_191738.jpg 576w)