Snålsoppa
Ingredienser
1
knippe morötter
10
nypotatisar
6 dl
vatten
1 liten
blomkål
2 små
färsklökar med blast
1–2 dl
färsk spenat
2 dl
färska ärter
Salt
1 krm
vitpeppar
1 nypa
socker
5 dl
mjölk
2 dl
grädde
Persilja
Så gör du
- Skrapa morötterna och den tvättade potatisen. Skiva moroten, klyv potatisen och slå över kokande vatten, salta. Låt koka i fem minuter.
- Lägg i blomkålsbuketter. Slå på så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Koka tills allt är al dente.
- Skiva löken, skölj och strimla spenaten. Tillsätt löken, spenaten och ärterna i kastrullen.
- Tillsätt gräddmjölken. Krydda lätt med peppar och socker. Koka upp under omrörning.
- Låt koka några minuter. Strö över persilja. Avsmaka. Servera med potatislimpa