Solgul purésoppa
Ingredienser
1
liten bit rotselleri
2–3
morötter
1
palsternacka
1
gul lök
1 ½ msk
olja
½ tsk
salt
¾ tsk
timjan
Svartpeppar
7
potatisar
1,2 l
vatten
1
buljongtärning
1 dl
grädde/helmjölk
Så gör du
- Skär rotfrukterna i jämnstora bitar, blanda med olja och kryddor på en plåt. Rosta i 225 graders ugn i cirka 20 minuter.
- Skala potatis och skär i bitar. Koka upp potatis i buljong. Tillsätt rostade rotsaker och koka tills allt är mjukt.
- Mixa soppan och runda av med grädde eller helmjölk. Servera med exempelvis finklippt persilja, turkisk yoghurt och frön.
![Solgul purésoppa](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)