Sommartallrik med nypotatis & svamp
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
4 portioner
kokt nypotatis
200 g
sockerärter eller kokta brytbönor
1
polkabeta + blast
1
lök + blast
200 g
kantareller eller soppar
2 msk
smör eller olja
Flingsalt, svartpeppar
Vinägrett
2 tsk
vinäger
4 msk
rybsolja
1 dl
dill
½ dl
lökblast
2 krm
salt
svartpeppar
Gör så här
- Skala och skiva polkabetan tunt. Skiva löken tunt. Skär bort stjälkfästet från sockerärternas baljor.
- Ansa svampen.
- Vinägrett: Skiva lökblasten tunt och finhacka dill. Blanda med övriga ingredienser.
- Stek svampen i en torr panna tills vätskan avdunstat. Tillsätt smör, skivad lök och potatis. Stek några minuter. Sväng ner ärterna. Strö över flingsalt och svartpeppar.
- Lägg upp allt på tallrikar och toppa med vinägrett.
En enkel sallad med ingredienser från köksträdgården och skogen.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.