Soppa med smak av Thailand
Ingredienser
200 g
vitkål
2
morötter
1
vitlökslyfta
1 bit
chilifrukt (enligt smak och styrka)
1 dl
ärter
100 g
svamp, exempelvis champinjoner
1
lime, saften
1 burk
kokosmjölk
1
tärning ekologisk grönsaksbuljong
1 msk
olja
1 msk
riven ingefära
½ kruka
koriander
Så gör du
- Skala och skär morot i skivor. Ansa och skär övriga grönsaker i passliga munsbitar.
- Skala och hacka vitlöken fint.
- Fräs vitkål, morot och vitlök i olja. Tillsätt ingefära och chili. Häll på vatten så att grönsakerna täcks. Tillsätt buljongtärning och låt koka 5 minuter.
- Tillsätt svamp och ärter. Låt koka i 5–10 minuter till tills grönsakerna är mjuka, men har tuggmotstånd.
- Häll i kokosmjölk och smaksätt med limesaft. Smaka av med salt. Strö på koriander.
- Vill du ha en mer matig soppa kan du servera ris, nudlar eller kokta matkorn till. Servera då soppan i skålar så att du häller soppan på matkornen, riset eller nudlarna.