Soppa med svamp & jordärtskocka
Ingredienser
500 g
jordärtskockor
2
potatisar (mjölig sort)
¾ l
grönsaksbuljong
½ dl
citronsaft
1 dl
matlagningsgrädde
Salt, vitpeppar
1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
smör
½ dl
äppelcider
Tillbehör
½ l
kantarell, champinjon eller karljohan
1
schalottenlök
1 msk
smör
färsk timjan
Tärnat äpple
Så gör du
- Skala jordärtskockorna (om skockorna är tunnskaliga räcker det oftast att man skrapar dem med en rotsaksborste). Dela skockorna i mindre bitar och låt dem koka mjuka i buljong och citronsaft. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Smaksätt och avrunda med en klick smör och cider.
- Medan soppan kokar steker man den putsade svampen och den finhackade löken, saltar och pepprar. Repa slutligen färska timjamblad i och tillsätt eventuellt det tärnade äpplet. Fördela tillbehöret i varma skålar och slå över den heta soppan.
![Soppa med svamp & jordärtskocka](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/47_D2A7780.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/47_D2A7780.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/47_D2A7780.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/47_D2A7780.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/47_D2A7780.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/47_D2A7780.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/47_D2A7780.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/47_D2A7780.jpg 1152w)