Soppa på bondböna & morot
Ingredienser
700 g
morot
1
lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
1 ½ dl
blötlagda och kokta bondbönor
2 cm
ingefära
½ dl
pressad apelsinsaft
1 tärning
grönsaksbuljong
1 krm
svartpeppar
Matlagningsyoghurt till servering
Så gör du
- Skala och skär moroten i bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök en stund i oljan. Tillsätt morötterna och fräs en stund till. Häll på vatten så att morötterna täcks.
- Tillsätt riven ingefära, buljong, svartpeppar och bondbönorna eller bondbönskross och låt koka tills morötterna är mjuka.
- Purea med en stavmixer och smaksätt med apelsinsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd.
![Soppa på bondböna & morot](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_5661.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_5661.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_5661.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_5661.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_5661.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_5661.jpg 1152w)