Sötpotatis-linssoppa med kokosmjölk och korianderyoghurt
Ingredienser
1
gul lök
1
skalad vitlöksklyfta
½
chilifrukt
800 g
sötpotatis eller butternutpumpa
1 dl
torkade röda linser
2 msk
riven ingefära
2 tsk
spiskummin (man kan även använda currypulver)
4 dl
kokosmjölk
5 dl
grönsaksbuljong
Salt, svartpeppar
Korianderyoghurt
2 dl
naturell yoghurt
1 dl
hackad koriander
½
krossad vitlöksklyfta
Salt, peppar
Så gör du
- Skala löken och vitlöken och finhacka. Finhacka chili.
- Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs lök, vitlök och chili.
- Skala och skär sötpotatisen i mindre tärningar. Lägg i alla ingredienser i kastrullen, koka upp och låt koka i 15–20 minuter tills sötpotatisen är ordentligt mjuk.
- Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och servera.
- Blanda yoghurten med hackad koriander och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera med soppan.