Speltgranola
Ingredienser
250 g
speltflingor
80 g
nötter, grovt hackade
80 g
frön
1 nypa
salt
1 tsk
kanel
1 tsk
kardemumma
3 msk
rybsolja
3 msk
honung
1 dl
osötat äppelmos, eller 1/2 dl sötat äppelmos
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda havregryn, nötter, frön och salt i en skål.
- Blanda olja, honung och äppelmos i en annan skål och häll över de torra ingredienserna. Blanda väl tills grynen är täckta och blandningen är klimpig.
- Sprid ut blandningen jämnt på plåten. Grädda i 15–20 minuter. Rör om granolan två till tre gånger med en träslev under gräddningen så att den blir jämnt gräddad.
- Låt kallna helt och förvara i en burk.
- Ät med fil eller yoghurt och plommonkompott.