Speltrisotto med stekt sik
Ingredienser
3 dl
speltgryn
1 msk
smör och 1 msk olivolja
1
gul lök
1 dl
vitt vin (kan uteslutas)
7 dl
grönsaksbuljong
2 dl
ärtor
2 msk
örter
1 dl
riven parmesan
4 (á 120 g)
sikfiléer
Salt, peppar
Vetemjöl
2 msk
smör
Så gör du
- Värm buljongen i en kastrull.
- Finhacka löken och fräs den mjuk i matfettet, häll i speltgrynen och rör om en stund. Tillsätt vinet och rör om tills det avdunstat.
- Häll i hälften av buljongen och låt småsjuda ända tills vätskan sugits in i grynen. Tillsätt sedan resten av vätskan och sjud tills speltgrynen är al dente, blanda i ärterna ett par minuter innan risotton är klar. Rör i riven parmesan och örter.
- Servera med smörstekt sik. Salta och peppra sikfiléerna. Vänd dem i vetemjöl och bryn dem i smöret, ett par minuter på varje sida.