Pesto på nässlor & annat grönt
Ingredienser
En klick
smör
2–3
finhackade lökar
Vitlök enligt smak (1–3 klyftor)
250 g
färska unga nässelskott eller nässeltoppar
250 g
färska blad eller toppar av exempelvis svinmålla, kirskål, körvelkäx eller mera nässlor
100 g
färska maskrosblad (kan uteslutas)
2 dl
grädde
Salt, peppar, riven muskotnöt
Så gör du
- Smält smöret i en kastrull, lägg i den finhackade löken och eventuellt vitlök. Låt småputtra tills löken är mjuk.
- Förväll nässlorna, låt dem rinna av och klipp dem grovt. Finhacka dem sedan i matberedaren. Tillsätt de finhackade nässlorna och eventuellt grovt hackat annat grönt i kastrullen.
- Tillsätt grädden och låt koka i cirka 10 minuter. Krydda och servera.