Spenatpasta med pangritata
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
4 portioner
pasta, gärna inhemsk
1 msk
olja
1–2
vitlöksklyftor
75 g
spenat, finhackad (djupfyst)
1 dl
crème fraîche
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
kapris
1 msk
saft av lime eller citron
(ca 4 msk
riven ost)
Pangritata
3 msk
olja
1
vitlöksklyfta
100 g
bröd (t.ex. rågbröd eller blandbröd)
2 krm
salt
1/2 krm
rosmarin/timjan, torkad
Gör så här
- Tina spenaten.
- Skala och finhacka vitlöken till pangritata och såsen.
- Skär eller smula brödet i bitar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och tillred under tiden pangritata och såsen.
Pangritata
- Värm olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, bröd och kryddor och rör om ibland. Stek tills brödet blir krispigt.
Sås
- Värm olja i en liten kastrull. Tillsätt vitlöken och fräs tills den får lite färg.
- Tillsätt den tinade spenaten och crème fraîchen och rör om.
- Koka upp och smaksätt med salt, peppar, kapris och saft av lime. Smaka av såsen.
- Häll av pastan och vänd ner den i såsen. Servera pastan med pangritata och riven ost. Till pastan passar det också det bra med exempelvis ärter eller grovt riven morot.