Spenatpasta med pangritata
Ingredienser
4 portioner
4 portioner
pasta, gärna inhemsk
1 msk
olja
1-2
vitlöksklyftor
75 g
spenat, finhackad (djupfyst)
1 dl
crème fraîche
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
kapris
1 msk
saft av lime eller citron
(ca 4 msk
riven ost)
Pangritata
3 msk
olja
1
vitlöksklyfta
100 g
bröd (t.ex. rågbröd eller blandbröd)
2 krm
salt
½ krm
rosmarin/timjan, torkad
Gör så här
- Tina spenaten.
- Skala och finhacka vitlöken till pangriatan och såsen.
- Skär eller smula brödet i bitar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och tillred under tiden pangriatan och såsen.
Pangritata
- Värm olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, bröd och kryddor och rör om ibland. Stek tills brödet blir krispigt.
Sås
- Värm olja i en liten kastrull. Tillsätt vitlöken och fräs tills den får lite färg.
- Tillsätt den tinade spenaten och crème fraîchen och rör om.
- Koka upp och smaksätt med salt, peppar, kapris och saft av lime. Smaka av såsen.
- Häll av pastan och vänd ner den i såsen. Servera pastan med pangriata och riven ost. Till pastan passar det också det bra med exempelvis ärter eller grovt riven morot.
![Spenatpasta med pangritata](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A9670web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A9670web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A9670web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A9670web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A9670web.jpg 1152w)