Spenatsoppa med förlorat ägg
Ingredienser
3–4 portioner
300 g
spenat
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
gräddmjölk
8 dl
grönsaksbuljong
½ tsk
salt
1 krm
muskot
Ägg till servering
Så gör du
- Smält smöret i kastrullen, tillsätt mjölet, rör om och tillsätt buljongen lite i taget. Tillsätt den djupfrysta spenaten. Låt småkoka under omrörning i cirka 5 minuter. Avrunda med gräddmjölken. Smaka av med salt och muskot.
- Att förlora ägg: Häll upp cirka 5–6 cm vatten på kastrullbottnen. Tillsätt 1 tsk ättika och 1 tsk salt. Koka upp och sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck ägget i en kaffekopp och häll försiktigt i det heta vattnet. Låt sjuda i 3–4 minuter. Ta upp med hålslev. Servera till soppan.
Prisuträkning, 2013: 1,39 euro per portion (mars 2013)
![Spenatsoppa med förlorat ägg](/uploads/Recept/_1200x961_crop_center-center_82_line/spenatsoppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x794_crop_center-center_82_line/spenatsoppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x615_crop_center-center_60_line/spenatsoppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x461_crop_center-center_60_line/spenatsoppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x922_crop_center-center_45_line/spenatsoppa.jpg 1152w)