Spenatvåfflor med kallrökt lax
Ingredienser
8 våfflor
150 g
upptinad fryst spenat
3 dl
mjölk
1–1 ½ dl
vichy
50 g
smält smör
4 dl
vetemjöl
3 msk
vete- eller havrekli
1 tsk
bakpulver
2
ägg
Fyllning
200 g
kallrökt lax
1
inhemskt äpple
½
rödlök
1 tsk
riven pepparrot
1 krm
svartpeppar
1 dl
creme fraiche
Så gör du
- Lägg de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i mjölken till en klumpfri smet.
- Blanda i ägg, spenat och smör. Blanda till sist i vichyn.
- Kontrollera konsistensen innan du gräddar. Blir smeten för tjock så späd ut med lite vichy. Grädda våfflorna i våffeljärn.
Fyllning
- Skala och hacka rödlök fint. Skär äpplet och laxen i små bitar. Blanda alla ingredienser.
- Fördela fyllningen på våfflorna. Servera våfflorna uppklippta som snittar eller hela som förrätt eller lätt lunch.