Squash med lammfärs
Ingredienser
4 portioner
2
squash
500 g
lammfärs
1–2 msk
olja eller smör
1
gul lök
3–5
vitlöksklyftor
2–3 dl
förvälld skogssvamp
Fruktkött av squash
Salt
1/2 tsk
vitpeppar
1–2 tsk
basilika eller körvel
1 dl
riven emmentalost
Så gör du
- Skär squashen itu på längden. Avlägsna kärnorna med sked. Gröp dessutom ur en del av fruktköttet lämna cirka ½ cm tjocka kanter.
- Hacka löken, vitlöksklyftorna, svampen och det urgröpta fruktköttet. Fräs blandningen 3-4 minuter i fett i stekpanna på svag värme och under ständig omrörning så att ingredienserna inte blir brynta. Krydda och rör ner blandningen i lammfärsen.
- Fyll den urgröpta squashen med färsfyllningen. Strö över riven ost och grädda cirka 45 minuter i 175 grader. Servera med sallad och bröd som tillbehör och eventuellt kokt potatis.