Stekpannebröd
Ingredienser
Stekpannebröd
Ingredienserr
1/2 tsk
fänkål
3 dl
rågmjöl
3,5 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
matsoda
2,5 dl
surmjölk/gräddfil/naturell yoghurt
1 msk
sirap
Gör så här:
- Mortla fänkål.
- Blanda sirap och surmjölk i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig deg.
- Dela degen i 10 delar, kavla ut degbitarna till runda bröd och nagga med gaffel.
- Stek bröden i torr stekpanna på båda sidorna tills de får fin färg. Låt svalna på galler.
![Stekpannebröd](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/stekpannebrod-web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/stekpannebrod-web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/stekpannebrod-web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/stekpannebrod-web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/stekpannebrod-web.jpg 1152w)