Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka
Max 45 min
Ingredienser
2 portioner
4–6
potatisar (2 portioner)
2
rödbeta
ca 6
abborrfiléer
smör eller olja till stekning
salt och vitpeppar
Picklad gurka
1/4
gurka
1/2 msk
ättika
1 msk
socker
1/2 dl
vatten
Sås
2
äggulor
1 1/2 msk
citronsaft
2 krm
salt
1 krm
torkad dragon
1 dl
smetana/créme fraiche
nymald vitpeppar
(dill till servering)
- Skala potatis och rödbeta. Skiva rödbetan tunt.
- Skala och skär gurkan i stavar. Blanda med ättika, socker och vatten och låt stå fram till servering.
- Byxa abborrfiléerna och strö salt och vitpeppar på filéerna. Ställ kallt.
- Koka potatis och stek rödbetan i olja. Krydda med salt och peppar.
- Tillred under tiden såsen. Blanda äggulor med citron och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig vispning och ta bort från spisen när det börjar tjockna, det får ej koka. Vänd ner créme fraiche och smaka av såsen.
- Stek abborrfiléerna i smör eller olja. Lägg upp potatis, rödbeta, gurka, fisk och sås på tallrikar. Dekorera med dill.