Stekt fasan med calvadossås
Ingredienser
4 portioner
Fasanfågel
Salt, peppar
Späck
2–3 dl
viltbuljong
Vetemjöl för redning
1–2 dl
grädde
1–2
syrliga äpplen
2 msk
smör
1 dl
calvados
Så gör du
- Fasanen plockas och sveds, töms på inälvor, sköljes och torkas väl.
- Gnid in med salt och peppar. Bind upp fågeln.
- Placera fasanen på ett galler på långpanna. Stek i 200–225 grader och ös med buljong var tionde minut. Beräkna stektid cirka 30–40 minuter. Lite rosa köttsaft skall sippra ut vid låret då man provar, medium.
- Tranchera fasanen.
- Gör en mörk fond på benen och skrovet. Denne skummas och avreds med beurre manie och förbättras med grädde. Silas och monteras.
- Skala och dela äpplena i fyra delar. Tag ur kärnor och kärnhus. Skär bitarna i lövtunna skivor. Fräs dem i smör, häll på calvados och bränn av. Häll på av såsen. Servera äppelsåsen med de trancherade fasanfiléerna.