Stekt gädda med nypotatis slungad i brynt smör
Ingredienser
Ingredienser
500 g
gäddfilé
salt
peppar
smör till stekning
gräslök till dekoration
Nypotatis med brynt smör
800 g
nypotatis
50 g
smör
Sötsyrlig tomatsallad
250 g
körsbärstomater
½ dl
vinäger
2 msk
olivolja
½ kruka
basilika
salt, peppar
Gör så här:
- Salta och peppra gäddfilén. Skär i portionsstora bitar.
- Stek i smör i cirka 2 minuter per sida.
- Tvätta och skrubba nypotatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Värm upp smöret i en kastrull och låt koka under omrörning tills smöret får en gyllenbrun färg och en brynt nötig doft.
- Slunga potatisen i smöret och servera med gäddan och finklippt gräslök.
- Tvätta tomaterna och halvera dem.
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
![Stekt gädda med nypotatis slungad i brynt smör](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0304-liten.jpeg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0304-liten.jpeg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0304-liten.jpeg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0304-liten.jpeg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0304-liten.jpeg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0304-liten.jpeg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0304-liten.jpeg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0304-liten.jpeg 1152w)