Stekt nors
Ingredienser
1 kg
nors
smör
salt
rågmjöl
ättika
Gör så här:
- Rensa fisken. Klipp upp fisken med en sax och klipp av nacken till ryggraden. Lyft ut hela inälvspaketet med hjälp av huvudet.
- Fisken har en luktkörtel i nacken och därför ska du inte klippa direkt bakom gälarna utan cirka 5 mm bakom gälarna så att du får bort körteln.
- Vänd fisken i rågmjölet på en tallrik eller häll upp mjölet i en påse och skaka fisken i påsen.
- Smält smöret i pannan och stek fisken. Smaksätt med lite ättika om du så önskar.
- Servera med örtaioli eller vitlöksaioli.
Lär dig rensa nors
En video som steg för steg visar hur du rensar nors hittas här: Rensa nors
![Stekt nors](/uploads/_1200x780_crop_center-center_82_line/D2A1187-2.jpg 1200w, /uploads/_992x644_crop_center-center_82_line/D2A1187-2.jpg 992w, /uploads/_768x499_crop_center-center_60_line/D2A1187-2.jpg 768w, /uploads/_1536x998_crop_center-center_45_line/D2A1187-2.jpg 1536w, /uploads/_576x374_crop_center-center_60_line/D2A1187-2.jpg 576w, /uploads/_1152x748_crop_center-center_45_line/D2A1187-2.jpg 1152w)