Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås
Ingredienser
6 dl
risgrynsgröt (ganska fast)
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
strösocker
1
uppvispat ägg
Smör att steka i
Jordgubbssås
3 dl
upptinade bär (eller andra bär du råkar ha i frysen)
3 msk
socker
1 ½ dl
vatten
Så gör du
- Blanda samman ingredienserna.
- Hetta upp stekpannan och en liten smörklick. En plättpanna passar bra.
- Klicka ner av gröten och stek gyllene på båda sidorna. Servera med jordgubbssås.
Jordgubbssås
- Koka ihop sockerlagen, låt svalna.
- Tillsätt de mosade jordgubbarna och servera som sås till dessert.
Flera läckerheter på risgrynsgröt
- Blanda kall gröt med uppvispad vaniljsås. Hacka ner mandel och russin och servera som dessert.
- Vispa upp grädde, tillsätt vaniljsocker, blanda ner i kall gröt och servera med syltade körsbär eller annat gott du konserverat på sensommaren.
- Ris á la Malta med varm jordgubbsås.
- Pannkaka med risgrynsgröt och extra kardemumma eller saffran