Stekta tunnbröd med tillbehör
Ingredienser
Stekta tunnbröd
250 g
kvarg
1 dl
vetemjöl
1 ½ dl
kornmjöl
1 krm
salt
Smör att steka bröden i
Surkålssallad
300 g
surkål
2 dl
naturell yoghurt
1
finhackad lök
1
rivet äpple
Svartpeppar
Ärtröra
200 g
frysta ärter
1⁄2
vitlöksklyfta
50 g
riven emmenthaler
4 kvistar
ärtskott
2 msk
limesaft
Svartpeppar
Petso på basilika & ärtskott
½ kruka
ärtskott
½ kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor
½ dl
solrosfrön
Cirka 50 g
riven emmenthaler
1 dl
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Stekta tunnbröd
- Blanda snabbt samman alla ingredienser till en rätt fast deg.
- Arbeta ut en lång stång och dela i åtta jämnstora bitar. Platta ut till tunna rieskor.
- Stek i panna eller varför inte på muurikka.
- Servera med exempelvis surkålssallad, ärtröra eller pesto.
Surkålssallad
- Blanda alla ingredienser. Låt stå och dra i kylskåp.
Ärtröra
- Mixa ärterna grovt och blanda med ost, ärtskott och limesaft.
- Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av.
Petso på basilika & ärtskott
- Kör alla ingredienser till lämplig konsistens med mixer. Justera mängderna vid behov.