Strömmingsboquerones
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
300 g
strömmingsfiléer
½ msk
salt
1 ½
äppelcidervinäger
en halv kruka
bladpersilja
1
chili
3 klyftor
vitlök
Skalet från en halv citron (ekologisk)
Skalet från en halv apelsin (ekologisk)
½ dl
kallpressad rybsolja eller olivolja
Flingsalt
Citrus till servering
Så gör du:
- Ta skinnet av filéerna. Salta och låt stå i ca 10 minuter.
- Lägg filéerna i en form och häll över vinäger så att filéerna just och just täcks. Låt stå över natten eller minst 6 timmar.
- Sila av filéerna.
- Hacka persiljan fint. Skär chilin på längden, ta bort kärnhuset och hacka fint. Lägg persilja och chili i en skål och riv ner vitlök, citron- och apelsinskal. Tillsätt olja och blanda.
- Skär citrusfrukten i tunna skivor och rada ut på ett serveringsfat. Placera strömmingsfiléerna ovanpå och ringla över örtoljan. Strö över lite flingsalt och servera!