Strömmingsburgare
Ingredienser
Strömmingsfiléer
600 g
strömmingsfiléer
1 dl
rågmjöl
salt, svartpeppar
smör
Tillbehör:
salladsblad
hamburgerbröd
coleslaw
ärtpuré
majonnäs
Strömmingsfiléer
- Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på smör- eller bakpåtspapper. Krydda med salt och peppar.
- Vänd filéerna i mjölet.
- Stek i smör i panna (3–4 minuter per sidan) eller i ugn, 225 grader i cirka 10 minuter.
- Lägg de nystekta strömmingsfiléerna i hamburgerbröd tillsammans med sallad, coleslaw och ärtpuré. Klicka några matskedar majonnäs på strömmingsfiléerna och lägg den andra brödhalvan ovanpå.
![Strömmingsburgare](/uploads/_1200x835_crop_center-center_82_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 1200w, /uploads/_2400x1671_crop_center-center_61_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 2400w, /uploads/_992x690_crop_center-center_82_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 992w, /uploads/_1984x1381_crop_center-center_61_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 1984w, /uploads/_768x534_crop_center-center_60_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 768w, /uploads/_1536x1069_crop_center-center_45_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 1536w, /uploads/_576x401_crop_center-center_60_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 576w, /uploads/_1152x802_crop_center-center_45_line/burgare_foto_HeidiFuru.jpg 1152w)