Strömmingsflundror med äppeltzatziki
Ingredienser
Cirka 500 g
strömmingsfiléer
1 ½ msk
smör
1 kruka
hackad dill
1
pressad citron
Ströbröd eller speltmjöl
Salt, svartpeppar
Smör eller margarin till stekning
Äppeltzatziki med dill
½
gurka
1
äpple
½ kruka
dill
1
vitlöksklyfta
2,5 dl
grekisk yoghurt
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda.
- Hacka dillen och fördela på hälften av filéerna. Salta och peppra och pressa på citronsaft. Lägg på en annan filé på varje filé med dill.
- Vänd dem i ströbröd blandat med salt och peppar.
- Stek strömmingsflundrorna i smör på medelvärme tills de är genomstekta, 2–3 minuter per sida. Servera med äppeltzatzikin och exempelvis kokt potatis.
Äppeltzatziki med dill
- Tvätta och riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur saften ordentligt.
- Blanda yoghurten med gurkan, rivet äpple, finhackad dill och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.