Stekt inlagd strömming
Ingredienser
Knäckebröd
Stekt inlagd strömming
Hackad dill
Crème fraiche
Stekt inlagd strömming (10 st)
300 g
strömmingsfilé
Salt, peppar
Senap
Rågmjöl
2½ dl
vatten
¾ dl
ättika
½ tsk
salt
¾ dl
socker
1
rödlök
Cirka 10
dillstjälkar
1
lagerblad
12
kryddpeppar
Så gör du
- Tillred strömmingen 1–2 dagar före servering och avnjut den på knäckebröd med dill och crème fraiche.
Stekt inlagd strömming
- Klipp bort ryggfenan från filéerna och rada ut dem på en bricka. Strö salt och peppar på filéerna, bred senap på hälften och sätt filéer utan senap ovanpå till strömmingsflundror. Vänd i rågmjöl och stek i smör.
- Blanda ihop vatten, ättika, salt och socker till en lag. Skär rödlök i skivor och dillstjälkarna i bitar.
- Varva strömmingsflundror med lök och dill i en glasburk. Häll över lagen så att den täcker strömmingen. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn före servering.