Strömmingsmacka med nässla
Ingredienser
1 portion
färska nässlor
strömmingsfiléer, 4 stycken
salt, vitpeppar
rödlöksringar
gräddfil
dill
limpskivor, 2 stycken
smör
Gör så här
- Skölj nässlorna, förväll, skölj kallt och krama ur överlopps vätska. Finhacka dem och fräs upp i en smörklick. Pressa över saften av en halv citron, salta och peppra.
- Placera strömmingsfiléerna med skinnsidan neråt på ett fat. Bred smörstekt nässla ovanpå två filéer. Placera de andra två filéerna ovanpå och stek strömmingsflundrorna i smör på båda sidorna.
- Montera ihop brödskivor och strömming, rödlök, dill och en klick gräddfil till en matig lunchmacka.
![Strömmingsmacka med nässla](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/32_D2A7744.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/32_D2A7744.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/32_D2A7744.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/32_D2A7744.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/32_D2A7744.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/32_D2A7744.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/32_D2A7744.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/32_D2A7744.jpg 1152w)