Strömmingspanna med pepparrot
Ingredienser
1 kg
strömming
1 tsk
salt
Riven pepparrot
2
gula lökar
Dill
1 burk
krossade tomater
2–3 msk
tomatpuré
Så gör du
- Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet, skölj och låt den rinna av.
- Skala och hacka löken. Klipp dillen. Lägg lök och dill i en låg och vid gryta.
- Salta på varje strömmingsfilé, lägg på riven pepparrot och rulla ihop. Lägg rullarna på lök- och dillbädden.
- Blanda tomatpurén i tomatkrosset och häll över fisken.
- Lägg på locket och sjud strömmingen på svag värme i 10–15 minuter. Känn efter att fisken är klar.
- Servera kokt potatis till strömmingen.
![Strömmingspanna med pepparrot](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/senapsstromming.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1152w)