Strömmingspanna med tomat
Max 30 min
Ingredienser
4
400 g
strömmingsfilé
salt och vitpeppar
1/2 dl
rågmjöl
1/2 dl
ströbröd
smör eller olja till stekning
Sås
1
gul lök
2
tomat
1/2 dl
gräslök, finhackad
1/2 dl
dill, finhackad
1 dl
grädde
1/2 tsk
salt
1 msk
saft av citron
- Salta och peppra strömmingsfiléerna, sätt ihop dem till flundror och panera i råg- och skorpmjöl. Stek på båda sidorna i olja eller smör.
- Finhacka lök, gräslök och dill. Hacka tomaterna. Fräs lök i olja. Tillsätt tomat och grädde och låt koka några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
- Rada ut strömmingsflundrorna i såsen och servera med kokt potatis och sallad.