Strömmingspinnar
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
300 g
strömmingsfiléer
1–2 tsk
salt
1 cm
ingefära (riven)
1 tsk
chilipulver
1 1/2 dl
rågmjöl
2
ägg
3 dl
panko
1 1/2 dl
mannagryn
2 msk
rybsolja
Pepparrotsdipp:
150 g
crème fraiche
1 msk
riven pepparrot
1 msk
hackad koriander
1/2 tsk
salt
Så gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär strömmingsfiléerna på längden och sätt i en skål. Krydda med salt, ingefära och chilipulver. Blanda väl så att alla filéer täcks av kryddblandningen.
- Mät upp rågmjöl i en skål, uppvispade ägg i en annan och panko blandat med mannagryn i en tredje.
- Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoblandningen. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
- Placera ut de panerade filéerna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och ringla över olja.
- Grädda strömmingspinnarna i cirka 10 minuter. Salta de färdiga pinnarna efter gräddning vid behov.
- Pepparrotsdipp: blanda alla ingredienser till dippen och servera till strömmingspinnarna.